JOCS DE TAULA AL PATI

Els Nens i nenes de 6ep hem decidit que els dilluns i dimarts, a l’hora del pati del matí, qui vulgui pot venir a demanar uns jocs de taula per jugar al pati d’olivera, amb qui li vingui de gust.

Tenim una caixa on hi ha dòminos, escacs i smart games, que són diferents jocs, d’enginy i estratègia.

Ens hem organitzat fent torns de responsables per oferir aquest servei als nostres companys, dos alumnes de 6EPB i dos de 6EPA, en total quatre persones.

T’agradaria jugar amb algun amic o amiga, però no saps a què jugar a l’hora del pati?

No dubteu en venir a buscar-ne i te’ls donem encantats.

Vinga atreveix-te a jugar! Tic, tac, tic, tac…

Ja estàs tardant massa.

 

UN PARC, UN LABERINT I MOLTS MITES

Els alumnes de 5EP hem passat un agradable dia al Parc del Laberint d’Horta. Hem descobert elements mitològics molt interessants i també hem pogut conèixer la història del parc. La part més emocionant ha estat, tal com esperàvem, perdre’ns pel laberint. Qui diríeu que ens esperava al bell mig del laberint?

L’ARM, EL CONCURS MÉS ENGINYÓS

Aquest any els alumnes de 6è, tornem a iniciar el concurs de l’ARM en el qual participaran els alumnes de 4t, 5è i 6è de primària.

Cada setmana un enigma elaborat per grups de 3 persones, us farà activar les neurones i pensar fins a obrir les portes de tot el coneixement que cadascú de vosaltres emmagatzema al seu cervell. Les endevinalles poden ser tant lògiques com irracionals. No espereu que sigui fàcil.

El guanyador se sortejarà entre totes les respostes que poseu a la bústia de la vostra aula. Hi haurà tres guardonats, un de cada curs, que rebran un premi.

Pensadors, pensadores, comença el concurs!

Visita al C.R.A.R.C.

Ahir els alumnes de 3EP vam anar de visita al C.R.A.R.C. (Centre de recuperació d’amfibis i rèptils de Catalunya).

Vam aprendre un munt de coses sobre els rèptils i els amfibis, com per exemple, que els rèptils van ser els primers en habitar el món i que els amfibis tenen la pell nua. També vam poder tocar una serp i una salamandra, tenien un tacte molt especial!

A més, vam portar-los una tortugueta que el Xavi ens va donar i com és d’una espècie invasora, ells se’n faran càrrec i procuraran que no faci mal a les espècies autòctones.

Aquí teniu un petit tastet del dia!

Fem la volta al món

Aquests dies, els alumnes de 3EP hem estat preparant un viatge al voltant del món. Què divertit!

Primer, hem hagut de triar tres continents. Després, una ciutat de cada continent. Seguidament, hem dit quins mars i oceans haurem de creuar i amb quin medi de transport ho farem.
I… finalment, hem triat una de les tres ciutats i ens hem informat sobre les seves tradicions, cultura, menjar típic, curiositats…

Hem après un munt de coses sobre diferents països i encara ens falta fer la presentació a la resta dels companys!

 

 

 

UN PROBLEMA, UNA SOLUCIÓ: MOLTS CAMINS

Tradicionalment, a les escoles només s’ha ensenyat una única manera de fer cada operació matemàtica. No obstant això, ja fa anys que molts col·lectius de pedagogs i docents s’han mostrat en contra d’aquesta visió reduccionista de les matemàtiques.

Per aquest motiu, des de la nostra escola intentem donar cabuda al nombre més gran possible d’estratègies i visions per tal de resoldre una operació. A continuació, us mostrem un parell d’exemples.

Com resoldríeu la suma 59 + 58? Fixeu-vos en algunes de les propostes que han aparegut a la classe de 4EP.

I la resta 44 – 17?

LA INVESTIGACIÓ DELS DIAGRAMES DE LA RESTA

Aquesta setmana, els alumnes de 5EP hem realitzat una investigació basada en una proposta del Blog PuntMat. Es basa en un senzill joc. Primer es trien 4 nombres. A continuació es calcula la diferència entre les diferents parelles de nombres seguint el sistema que es veu a les imatges.

Curiosament, si se segueix aquest procés de manera reiterada, sempre s’arriba a un nivell on tots els nombres són zeros.

Preguntes: Quin és el nombre més gran de nivells que es pot aconseguir abans d’arribar a tot zeros? Tindrà a veure que els nombres inicials siguin molt grans? Importa l’ordre com es col·loquin inicialment els nombres?

 

COM SI FÓSSIM A L’EDAT MITJANA!

La setmana passada, els alumnes de 6EP, vam fer una representació sobre la societat feudal de l’Edat Mitjana. Com que a medi social estem estudiant aquesta etapa històrica, els nostres tutors ens van proposar que féssim una dramatització sobre la societat feudal, i ens va encantar la idea!

Vam fer grups, i amb els nostres iPads, vam crear un guió compartit. Després d’haver-ho practicat, i convençuts que sortiria bé, els nostres tutors ens van comunicar que començava l’espectacle!

Vam representar reis, nobles, camperols i bisbes. Vam aprendre moltíssimes coses sobre la societat feudal, i ens vam esforçar molt i ens vam divertir, en preparar l’obra.

Va ser tot un èxit!

ESTEM PREPARANT EL NOSTRE HORT

Estem molt contents d’estar a 4EP perquè ens fem càrrec tot junts de l’hort de l’Escola.
Aquests primers dies hem anat a veure l’estat en què es trobava després de l’estiu i conjuntament hem decidit quines han de ser les nostres primeres intervencions. Avui hem començat a treure males herbes i aviat començarem a plantar. Aviat tindreu notícies…

ESMORZEM FRUITA

Avui divendres per esmorzar portem fruita. Els nostres companys de sisè ens han explicat que farem un concurs que consisteix en comptabilitzar els nens i les nenes que porten fruita de cada curs. Cada classe tindrà com a premi una poma amb un color segons el nombre de nens que han portat fruita. Volem aconseguir la poma verda!!!