VOLEIBOL AMB EL CVSES

Els alumnes de 5è d’EP han realitzat aquesta setmana una sessió de voleibol amb la Gemma, entrenadora del Club Voleibol Sant Esteve Sesrovires. Han après moltes coses d’un esport que s’està començant a introduir a l’escola.

Ofici de Químic

La mare de la Blanca és enginyera química. Ens va explicar quines feines fan els químics, com han d’anar vestits al laboratori, com fan els medicaments i…la part més divertida, ens va ensenyar diferents reaccions químiques!

Gràcies Rosa, ens ho vam passar molt bé!

L’ofici d’arquitecte

La Susanna és arquitecta i ens va explicar totes les feines que fa. Ens va agradar molt veure com planifiquen els projectes i com dirigeixen les obres. Fins i tot ens va ensenyar com havien construït l’espai del Vitruvi de l’escola! Moltes gràcies Susanna!

L’ofici d’enginyer de ponts i camins

El pare de la Maria ens va explicar el seu ofici, enginyeria de ponts i camins.  Vam veure que és una feia molt difícil perquè han de dissenyar i calcular edificis, carreteres, ponts, túnels…Quina feinada! Gràcies Joan Miquel per dedicar-nos el teu temps, hem après molt!

Ofici de farmacèutic

Aquesta setmana ens ha visitat l’Eva, la mare de l’Aina, que és farmacèutica. Ens va explicar que a les farmàcies tenen moltes feines diferents com per exemple vendre medicaments, prendre la pressió, preparar la medicació per la gent gran…Ens va agradar moltíssim, ara tots volem ser farmacèutics!
Gràcies Eva!

Oficis

Ens van visitar els pares del Miquel i ens van explicar que hi ha molts tipus d’enginyeries. El Santi és enginyer biomèdic i és professor a la universitat. La Teresa és enginyera d’automoció i ens va ensenyar com dissenyen els cotxes perquè siguin més segurs quan tenim un accident.
Moltes gràcies per dedicar-nos el vostre temps!!

L’ofici d’informàtic

El pare del Marcos i el pare de la Vera ens van venir a explicar l’ofici d’informàtics. Vam veure que avui en dia utilitzem moltíssim la informàtica i, tot i que ja en sabem molt, encara ens queda molt per aprendre!
Gràcies Antonio i Leo!

 

EL RECICLATGE DEL PLÀSTIC

La mare de la Júlia treballa a una empresa a on reciclen plàstic.

Hem pogut veure que la majoria d’objectes que utilitzem són fets de plàstic. És important llençar els plàstics al contenidor de color groc. Allà els porten a la fàbrica de reciclatge i poden reconvertir aquell plàstic en plàstics nous. Així, podem reduir els residus que llencem i contribuir a la millora del medi ambient.

MOLTES GRÀCIES CRISTINA!

L’OFICI DE BOMBER

El tiet del Guillem era Bomber. Ha vingut a l’escola per explicar-nos la feina dels bombers. Cada bomber té una tasca diferent. Ell s’encarregava d’atendre a les persones en cas d’emergència. Feia d’infermer.

Ens ha explicat què hem de fer en cas d’incendi. Sobretot, trucar el 112 i conèixer quin és el nostre carrer i el telèfon de la nostra família. També, hem pogut veure tots els perills que hi ha dins d’una casa i com hem de vigilar perquè no hi hagi accidents.

MOLTES GRÀCIES! HEM APRÈS MOLT!