VOLEIBOL AMB EL CVSES

Els alumnes de 5è d’EP han realitzat aquesta setmana una sessió de voleibol amb la Gemma, entrenadora del Club Voleibol Sant Esteve Sesrovires. Han après moltes coses d’un esport que s’està començant a introduir a l’escola.

L’ofici d’enginyer de ponts i camins

El pare de la Maria ens va explicar el seu ofici, enginyeria de ponts i camins.  Vam veure que és una feia molt difícil perquè han de dissenyar i calcular edificis, carreteres, ponts, túnels…Quina feinada! Gràcies Joan Miquel per dedicar-nos el teu temps, hem après molt!

NOU CANAL DE VÍDEOS SOBRE LES MATEMÀTIQUES!

Ja ho heu vist? Estrenem nou espai al nostre blog. El Taller de matemàtiques vol apropar a casa el que fem a l’Escola i sobretot el com ho fem. Deixem que siguin els vostres propis fills i filles que us ensenyin o us ajudin a entendre com vivim les matemàtiques dia a dia.

Som perquè siguin! Són perquè sigueu!

EL RECICLATGE DEL PLÀSTIC

La mare de la Júlia treballa a una empresa a on reciclen plàstic.

Hem pogut veure que la majoria d’objectes que utilitzem són fets de plàstic. És important llençar els plàstics al contenidor de color groc. Allà els porten a la fàbrica de reciclatge i poden reconvertir aquell plàstic en plàstics nous. Així, podem reduir els residus que llencem i contribuir a la millora del medi ambient.

MOLTES GRÀCIES CRISTINA!

L’OFICI DE BOMBER

El tiet del Guillem era Bomber. Ha vingut a l’escola per explicar-nos la feina dels bombers. Cada bomber té una tasca diferent. Ell s’encarregava d’atendre a les persones en cas d’emergència. Feia d’infermer.

Ens ha explicat què hem de fer en cas d’incendi. Sobretot, trucar el 112 i conèixer quin és el nostre carrer i el telèfon de la nostra família. També, hem pogut veure tots els perills que hi ha dins d’una casa i com hem de vigilar perquè no hi hagi accidents.

MOLTES GRÀCIES! HEM APRÈS MOLT!

L’OFICI DE POLICIA

El tiet de l’Alan és policia. Avui ha vingut amb la seva companya per explicar-nos quina feina fan els policies, quins materials que utilitzen i què hem de fer en cas d’emergència.

MOLTES GRÀCIES POLICIES! HA ESTAT MOLT INTERESSANT!

QUINS OFICIS HI HA A UNA FÀBRICA DE COTXES?

La mare i el pare de la Carla ens han explicat com es dissenyen i es produeixen els cotxes. Ells treballen a la Seat. Gràcies a la seva presentació, hem pogut veure els diferents oficis que hi ha a una fàbrica de cotxes: dissenyar el cotxe, controlar les persones i els robots que hi treballen, veure que els cotxes tenen totes les peces, vendre cotxes, entre de moltes altres.

MOLTÍSSIMES GRÀCIES!

ELS OFICIS 2n EP A

Els nens i nenes de 2n EP hem estat treballant els oficis. Per poder investigar el tema amb més profunditat, hem fet grups de treball. Cada grup s’encarregava de buscar informació d’un ofici en concret, preparar una presentació amb el programa Keynote i explicar-la a la resta de companys de la classe.

Així han quedat les presentacions de 2n EP A.

Ofici de bomber

Ofici de cuiners i cuineres

Ofici de metgessa

Ofici de pilot d’avió

Ofici de pintora

Ofici de policia

Ofici de veterinari

Ofici d’informàtic

Presentació Projecte “Jo i el món” 5EP

La tarda de dimecres els alumnes de 5EP vam tenir l’oportunitat de mostrar a les nostres famílies tot el que hem après al llarg del recorregut de la cinquena etapa del “tour” (Projecte 4380).  En aquest viatge hem pogut conèixer cultures, curiositats, tradicions i dades importants sobre països dels 5 continents i ho hem fet plegats, treballant en equip i col·laborant entre tots en el moment cúlmen del Projecte, la tarda de presentació. Aquesta va consistir en: visionar els vídeos d’introducció de cada país, descubrir la bossa plena de documents extrets de la nostra investigació en grup, i per últim, l’esdeveniment més esperat: la deliciosa travessa pels sabors del món amb tastets elaborats i servits per nosaltres mateixos. Nosaltres ho vam gaudir de valent, i va ser tot un èxit!

 

5EP B

5EP A