LES OBAGUES: DIA 4

Ja hem arribat a l’última nit de colònies, molt contents però molt cansats. Quasi podem dir que som uns experts de la granja, de la transformació d’aliments, de Juneda i el seu paisatge, de l’apicultura o del forn i les farines. Demà al matí farem un últim taller per completar tota la roda d’activitats i tancar aquesta llarga setmana. Avui al vespre hem fet show per acomiadar-nos d’aquestes nits compartides amb els amics i les amigues de classe i hem de dir que ens ho hem passat genial.

Fins demà mames i papes. Ja tenim ganes de tornar al vostre costat i explicar-vos tot el que hem viscut aquests dies.

Per cert, us recordem que podeu seguir les activitats de manera més directa a través de les xarxes Instagram i Twitter de l’Escola (@dainaisard).

 

LES OBAGUES: DIA 3

Ja fa tres dies que estem de colònies a Les Obagues i hem après un munt de coses fent tot el procés complet. El millor de tot és que ens alimentem de tot allò que nosaltres mateixos recollim i transformem de la natura o dels animals. A més, fins i tot hem posat nom a una vaca que va néixer la setmana passada. Li hem posat Daina! Ara, la vida del granger o de pagès és molt dura i estem molt cansats. Avui al vespre toca pel·lícula i anar a dormir més d’hora. Demà ja serà el nostre últim dia complet i la nostra última nit. I és que quan un gaudeix sembla que el temps passi volant, oi?

Shhhht! Que comença la peli…

Per cert, us recordem que podeu seguir les activitats de manera més directa a través de les xarxes Instagram i Twitter de l’Escola (@dainaisard).

LES OBAGUES, DIA 2

Avui ha estat un dia complet i ple d’activitats. Els alumnes de 4EP treballen de valent per aprendre com funcionen les diferents tasques d’una granja, d’un hort, com es transformen els aliments o quins secrets s’amaguen darrere el paisatge. Tot el que fem ho fem per viure el dia a dia: fem el nostre menjar, cuinen berenars saludables, munyim la llet que necessitem per esmorzar, fem la mantega, collim enciams i tomàquets per la nostra amanida i alimentem els animals que tanta companyia ens fan aquests dies. Una experiència única que recordarem molt de temps. Evidentment tenim molt de temps lliure per jugar, descobrir l’entorn, preparar un show per l’últim dia i gaudir dels jocs de nits amb les llanternes.

Us recordem que podeu seguir les activitats de manera més directa a través de les xarxes Instagram i Twitter de l’Escola (@dainaisard).

PRIMER DIA A LES OBAGUES

Ha estat un dia intens i ple d’emocions al Camp d’aprenentatge de Les Obagues. El bon temps ens ha acompanyat i ja hem pogut gaudir dels nostres primers tallers: visita al poble de Juneda, funcionament d’un hort ecològic, elaborar el nostre propi pa al forn de llenya i conèixer el sorprenent món de l’apicultura.

També hem pogut conèixer el nostre entorn durant la nit. Amb les llanternes hem sortit a descobrir pistes que ens han explicat tot el que farem durant les properes nits: jocs, cinema i un gran show final. Ja us ho explicarem tot! Us recordem qe podeu seguir les activitats de manera més directa a través de les xarxes instagram i twitter de l’Escola (@dainaisard).

Fins demà!

L’ESQUELET HUMÀ

Aprofitant que a l’aula estem treballant l’esquelet humà, els alumnes de 2EP a TAC hem realitzat activitats relacionades amb el tema. Mireu quins esquelets hem dibuixat!

“Patis saludables: Juga Verd Play amb la classe”

Avui han vingut a l’escola dos tècnics del consell esportiu del baix Llobregat. Ens han preparat unes activitats que tenen la finalitat incrementar l’activitat física mitjançant un contagi positiu entre els mateixos alumnes. S’ha fomentat una dinàmica global de classe, de manera que el resultat final ha estat un objectiu compartit per tots i totes, és a dir, que el fet de guanyar o perdre ha sigut la suma del conjunt de la classe per tal d’afavorir valors universals com la cohesió i el treball en equip, l’esforç, la superació, la companyonia, etc.

Per tant, aquesta jornada esportiva ha tingut com a principals objectius:

  • Fomentar la pràctica regular d’activitat física.
  • Adquisició d’hàbits alimentaris saludables i l’autonomia en la higiene personal.
  • Potenciar el resultat conjunt del grup reforçant valors com la cooperació, el treball en equip, el respecte, la tolerància, la companyonia, la integració i la responsabilitat.

 

IMG_20160513_093432 IMG_20160513_104845 IMG_20160513_104810 IMG_20160513_102632 IMG_20160513_101558 IMG_20160513_101958 IMG_20160513_102012 IMG_20160513_102035 IMG_20160513_102040 IMG_20160513_095718 IMG_20160513_095544 IMG_20160513_093447