CARTES ALS AVIS

Després de mesos d’intercanviar cartes plenes d’afecte i d’històries, finalment hem tingut l’oportunitat de conèixer els avis de la residència en persona. La visita ha sigut un moment molt esperat per tots. Els avis ens han rebut amb els braços oberts i amb somriures d’il·lusió.

Durant la trobada, ens han explicat moltes coses interessants sobre l’entorn, el poble i han compartit anècdotes de la seva vida.

Ha sigut una experiència molt bonica!

LA IMPORTÀNCIA DE LA SANG

El passat dimecres es va celebrar el ja tradicional Red Day. Per tal d’aprendre com és d’important la sang, l’alumnat de 1ESO va baixar a les aules de 2EP i en petit grup van fer de mestres dels nostres alumnes. Vam poder aprendre què és la sang, perquè és tan important i moltes curiositats sobre el tema.

També vam calcular i projectar quanta sang tenim dins el cos els humans des que som petits fins que som grans, així com comparar-la amb la quantitat que pot tenir un nyu o una gasela, un gat o una balena!

PROJECTE JO I EL MÓN

Benvolgudes famílies,

Els nens i nenes de 5EP hem estat treballant tot el curs el projecte de “Jo i el món”.

Us animem a venir dimecres 12 de juny a les 15h per gaudir de la presentació del projecte. Escolteu aquests àudios per saber-ne més! No us ho podeu perdre!

SORTIDA AL PARC NATURAL DE SANT LLORENÇ-OBAC

El divendres 26 d’abril, els alumnes de 6EP vam anar a conèixer el Parc Natural de Sant Llorenç de Munt i l’Obac.

Allà vam descobrir el particular paisatge d’aquest Parc i la seva biodiversitat, és a dir, la seva fauna i flora pròpia. Per grups, vam investigar molta vegetació i us volem remarcar els seus alzinars i roures, els brucs, les farigoles o l’estepa blanca.

Sobre el relleu ens va agradar molt recordar què eren les roques magmàtiques, sedimentàries i metamòrfiques així com descobrir que allò que vèiem era fruit de l’erosió al llarg de molts segles.

Sabeu que les roques que trobem al Parc són sedimentàries i que es van començar a dipositar fa una 40 milions d’anys?

EXPLICA’M UN CONTE

Dins el marc del Mes de la Lectura, que enguany se celebra el mes d’abril, els alumnes de 1EP han participat en una activitat a la zona del Parc Municipal on alumnes d’altres instituts els han explicat un conte. 

Els nostres alumnes de 1r de Batx també han participat en aquest intercanvi entre escoles. Ha estat un matí diferent i molt especial!

ELS ANIMALS TENEN DRETS?

Avui ens ha visitat la Lola García, advocada i fundadora de “Derecho&Animales“. Ens ha explicat un conte que ens ha servit per reflexionar sobre els drets dels animals i entendre que les persones i els animals som el mateix.

DISCURSOS PER L’ELIMINACIÓ DE LA DISCRIMINACIÓ RACIAL

L’alumnat de 6EP hem treballat l’estructura dels discursos, les característiques que han de tenir i, en conseqüència, n’hem preparat alguns pels companys de classe. A continuació en teniu una mostra.

En aquest cas, i en relació al Dia Mundial per l’eliminació de la discriminació racial, dijous 21 de març, us mostrem els discursos relacionats amb la lluita contra el racisme. Esperem que us remoguin i que, entre tots, anem aportant el nostre granet de sorra per millorar aquests aspectes.

2EP VISITA EL COSMOCAIXA

El passat dijous, 14 de març, vam anar al CosmoCaixa a aprendre coses sobre l’energia. De pas vam poder visitar exposicions guiades sobre la nostra evolució i sobre els dinosaures. Una passada!

Visitem la ràdio amb alumnes de 6EP

Quatre alumnes de sisè hem passat una estona als estudis d’OlesaRadio per col·laborar a la secció ‘Tots llegim’ del programa ‘Hotel Gori’. Hem conversat sobre la novel·la gràfica ‘No llegiré aquest llibre’, una història per amants i, no tan amants, de la lectura que no us deixarà indiferents! Us recomanem que acompanyeu al Jules i a la Lia, els verdaders protagonistes, en aquesta aventura lectora plena de situacions quotidianes. Ens podeu escoltar dilluns vinent a partir de les 10:15.

JUGUEM AMB LA PROBABILITAT.

Aquesta tarda, els alumnes 6 EP hem dedicat una estona a calcular la probabilitat en diferents.

Quina probabilitat hi ha que surti senar quan tires un dau? I quan tires dos daus?

Si tens una bossa opaca amb 2 cubets grocs i 2 de blaus, quina probabilitat hi ha que surti un cubet groc?

Resolent aquestes preguntes, hem anat avançant en el taulell de joc que veieu en les fotografies.