4EP Celebra la First Lego League

El passat divendres dia 23 de febrer, els alumnes de 4EP van celebrar la First Lego League d’enguany.

En grups de cinc,  van realitzar les seves investigacions sobre la indústria de la música i l’organització d’esdeveniments per tal de conduir un esdeveniment (fictici, de moment), a partir del repte proposat per FLL EXPLORE, MASTERPIECE.

Amb tot, després del procés d’investigació, van construir una maqueta amb LEGO que representa la seva proposta. També van preparar un mural il·lustratiu i, per últim, van defensar la seva proposta davant d’un jurat i totes les famílies espectadores, que van ser més 100!

D’aquí van sortir dos grups finalistes que ens representaran a Igualada el proper dissabte!  

Va ser tot un èxit, l’enhorabona a tots i totes Super Lego Masters!

CARNAVAL A CICLE MITJÀ

Divendres dia 9 de febrer els nens i nenes de Cicle Mitjà vam gaudir molt del carnaval de l’escola. Durant tota la setmana vam estar creant les nostres disfresses i divendres va ser el dia de lluir-les molt satisfets!, lleons i lleones, conillets i conilletes vam poder sortir a la rua que aquest any era la gran novetat!

Ens ho vam passar molt bé i ens va agradar molt compartir amb els nostres companys i les famílies un dia ben especial! I a vosaltres, us va agradar tant? Mireu, Mireu, a les fotos es veu com de contents estàvem! FINS A L’ANY VINENT!!!

Heart beats & GA classes

In a captivating visit to our 4th primary classes, Núria Fabregat, a student from Bachillerato, took the time to unravel the mysteries of the human heart. Armed with enthusiasm and stethoscopes, she engaged the students in a unique and hands-on experience, allowing them to listen to the rhythmic beats of their own hearts.

Nuria not only explained the intricate workings of the heart but also brought along two fascinating models to make the learning experience even more vivid. The first model, a meticulously crafted 3D representation of the heart, provided a tangible glimpse into its structure and function. Students were able to explore the complexities of this vital organ with a newfound understanding.

The second model was equally intriguing, featuring two pots, water pumps, and cables. Through this interactive display, Nuria ingeniously demonstrated the mechanics of the cardiovascular system, making the concept of blood circulation tangible and accessible to young minds.

Thank you Núria!

explaining the heart
explaining the heart

Tirallongues de Rodari

El passat divendres vam anar a la Biblioteca Municipal d’Olesa per conèixer més coses sobre l’escriptor Gianni Rodari.

A través de les lletres del cognom RODARI vam jugar a construir paraules i fer rodolins, va ser molt divertit!
També vam conèixer alguns contes de l’autor i els moments més significatius de la seva vida; vam
aprendre una mica d’italià… i fins i tot vàrem
menjar una mica de xocolata, una de les passions de l’autor!

Aquí teniu un resum fotogràfic de l’activitat!

ANEM A SITGES!

Els alumnes de 4EP hem anat a Sitges a visitar el Museu del Cau Ferrat, la casa-taller del pintor modernista català Santiago Rusiñol.  El museu conté les col·leccions d’art antic aplegades per l’artista (pintura, forja, ceràmica, vidre, arqueologia, escultura i mobiliari) així com d’art modern (pintura, dibuix, escultura) amb obres de Rusiñol, Casas, Picasso, R. Pichot, Mas i Fondevila, Zuloaga, Regoyos i Degouwe de Nucques, Enric Clarasó, Manolo Hugué i Pau Gargallo, entre d’altres.

Després, com a bons artistes, hem intentat imitar Rusiñol dibuixant amb aquarel·la l’església de Sant Bartomeu i Santa Tecla, imatge icònica de Sitges.

CONSTRUÏM UNA RODA HIDRÀULICA

Avui els alumnes de 4EP hem creat la nostra pròpia roda hidràulica!

Aquests dies hem estat treballant a classe les fonts d’energia i, per completar el tema, hem decidit comprovar com funciona un molí d’aigua construint nosaltres mateixos una maqueta a petita escala.

Funciona!

Seguim a Juneda…

Seguim amb les nostres rutines al Camp d’Aprenentatge de Juneda. Durant el matí ens dividim en tres grups i fem els tallers que ens toca. A la tarda, després de dinar i jugar una estona, fem un segon taller.

Apicultura, hort, aliments, granja, farines, paisatge… tot és molt divertit i aprenem un munt de coses!

4EP – Primer dia a Juneda!

Avui hem arribat a Juneda una estona abans de dinar. Hem tingut temps de conèixer l’entorn i veure les instal·lacions. Després de situar-nos a l’habitació i dinar, a la tarda ja hem fet activitats per grups.

Un grup hem visitat Juneda, la vila Closa i l’antic negoci del pou de gel. Un altre grup hem fet taller de pastes i farines. I el tercer grup han visitat l’entorn i el paisatge de la zona.

Aquí teniu algunes imatges!