EXPLICA’M UN CONTE

Dins el marc del Mes de la Lectura, que enguany se celebra el mes d’abril, els alumnes de 1EP han participat en una activitat a la zona del Parc Municipal on alumnes d’altres instituts els han explicat un conte. 

Els nostres alumnes de 1r de Batx també han participat en aquest intercanvi entre escoles. Ha estat un matí diferent i molt especial!

ELS ANIMALS TENEN DRETS?

Avui ens ha visitat la Lola García, advocada i fundadora de “Derecho&Animales“. Ens ha explicat un conte que ens ha servit per reflexionar sobre els drets dels animals i entendre que les persones i els animals som el mateix.

2EP VISITA EL COSMOCAIXA

El passat dijous, 14 de març, vam anar al CosmoCaixa a aprendre coses sobre l’energia. De pas vam poder visitar exposicions guiades sobre la nostra evolució i sobre els dinosaures. Una passada!

DISCURSOS PER TRENCAR AMB ELS ESTEREOTIPS DE GÈNERE

L’alumnat de 6EP hem treballat l’estructura dels discursos, les característiques que han de tenir i, en conseqüència, n’hem preparat alguns pels companys de classe. A continuació en teniu una mostra.

En aquest cas, i en relació al Dia Internacional de les Dones, el divendres 8 de març, us mostrem els discursos relacionats amb la lluita per la igualtat de drets i per trencar amb els estereotips de gènere. Esperem que us remoguin i que, entre tots, anem aportant el nostre granet de sorra per millorar aquests aspectes.

DISCURSOS DEFENSANT ELS DRETS DELS ANIMALS

L’alumnat de 6EP hem treballat l’estructura dels discursos, les característiques que han de tenir i, en conseqüència, n’hem preparat alguns pels companys de classe. A continuació en teniu una mostra.

En aquest cas, i en relació al Dia Mundial de la Natura i de la Vida Salvatge, diumenge 3 de març, us mostrem els discursos relacionats amb els drets dels animals, la lluita contra els abandonaments i maltractaments i, també, sobre la importància de la cura de les espècies en perill d’extinció. Esperem que us remoguin i que, entre tots, anem aportant el nostre granet de sorra per millorar aquests aspectes.

4EP Celebra la First Lego League

El passat divendres dia 23 de febrer, els alumnes de 4EP van celebrar la First Lego League d’enguany.

En grups de cinc,  van realitzar les seves investigacions sobre la indústria de la música i l’organització d’esdeveniments per tal de conduir un esdeveniment (fictici, de moment), a partir del repte proposat per FLL EXPLORE, MASTERPIECE.

Amb tot, després del procés d’investigació, van construir una maqueta amb LEGO que representa la seva proposta. També van preparar un mural il·lustratiu i, per últim, van defensar la seva proposta davant d’un jurat i totes les famílies espectadores, que van ser més 100!

D’aquí van sortir dos grups finalistes que ens representaran a Igualada el proper dissabte!  

Va ser tot un èxit, l’enhorabona a tots i totes Super Lego Masters!

CARNAVAL A CICLE MITJÀ

Divendres dia 9 de febrer els nens i nenes de Cicle Mitjà vam gaudir molt del carnaval de l’escola. Durant tota la setmana vam estar creant les nostres disfresses i divendres va ser el dia de lluir-les molt satisfets!, lleons i lleones, conillets i conilletes vam poder sortir a la rua que aquest any era la gran novetat!

Ens ho vam passar molt bé i ens va agradar molt compartir amb els nostres companys i les famílies un dia ben especial! I a vosaltres, us va agradar tant? Mireu, Mireu, a les fotos es veu com de contents estàvem! FINS A L’ANY VINENT!!!

CARNESTOLTES A CICLE INICIAL

L’alumnat de tota l’etapa de Primària vam passar un gran dia celebrant la festa de Carnestoltes. Amb rua inclosa aquest any! Us va agradar? Us deixem unes quantes fotos del vestuari que han fet els nens i nenes a l’escola. Aquest any el tema era “Els animals” i els de Cicle Inicial hem triat animals marins com els crancs i les meduses.

I també un petit vídeo de la festa, prèvia a la rua, que no vau poder veure!

#100TÍFIQUES A L’ESCOLA

El proper diumenge dia 11 de febrer serà el Dia Internacional de les Dones i les Nenes en la Ciència. Des de l’escola celebrem aquest esdeveniment amb l’alumnat de 6EP, tot rebent la visita de la Júlia Vergara, veterinària, biòloga i viròloga del CRESA. Durant la seva xerrada ha acostat la ciència als alumnes, explicant la seva trajectòria i el dia a dia laboral entre laboratoris, EPIS i microscopis. Ha sigut una experiència molt interessant i enriquidora per tots! Moltes gràcies, Júlia! Fins la propera!