PROJECTE JO I EL MÓN

Benvolgudes famílies,

Els nens i nenes de 5EP hem estat treballant tot el curs el projecte de “Jo i el món”.

Us animem a venir dimecres 12 de juny a les 15h per gaudir de la presentació del projecte. Escolteu aquests àudios per saber-ne més! No us ho podeu perdre!

Com funcionen els pulmons?

Durant aquest trimestre a 5EP hem estudiat els diferents aparells dels mamífers; també hem fet un treball d’investigació i documentació a GA i hem acabat experimentant el que hem après al laboratori.

Hem observat diferents aparells i òrgans. Hem experimentat el funcionament de l’aparell respiratori: hem vist la tràquea, els pulmons… I hem pogut observar com canvien els pulmons quan agafen i expulsen l’aire. També hem vist la part més important de l’aparell circulatori: el cor.

A alguns de nosaltres ens ha agradat molt poder tocar aquests òrgans; a d’altres, en canvi, no tant!

Quadrilàters al Geoplà

A Matemàtiques, classifiquem diferents quadrilàters diferents en un geoplà 3×3. Treballem les seves característiques i en fem la classificació!

Hem començat les pràctiques de laboratori!

Aquesta setmana 5 EP hem començat les pràctiques de laboratori.

Hem anat al laboratori de biologia per a disseccionar una cuixa de pollastre i observar els ossos que formen part de l’articulació.

També hem pogut observar els tendons i els cartílags que recobreixen els extrems dels ossos.

 

Novetat: Vine al PatiStore!

Engeguem el PatiStore dins del projecte Patis Saludables. Els alumnes de sisè ja ho tenim tot preparat per gaudir de l’estona d’esbarjo amb jocs de taula i  revistes. Us esperem cada dia al  pati de l’olivera pot passar una bona estona plegats!

Science & Carnival

During  Carnival Week we made animal masks in Science and decorated them beautifully. We then reported where our animals live, in which ecosystem, habitat and what they eat. Have a look at these great masks.CELEBREM LA MÚSICA!

Els alumnes de 4EP, 5EP i 6EP vam començar a preparar unes actuacions per Sta. Cecília. Tots i totes hem volgut celebrar la música tocant instruments, cantant i ballant. Esperem que us agradi l’espectacle!

Vídeo 4EP

Vídeo 5EP

Vídeo 6EP

Estudiem ossos i músculs

Aquesta setmana els nois i noies de 5EP estem acabant d’estudiar l’aparell locomotor.

Hem anat al laboratori de biologia i hem diseccionat una cuixa de pollastre per tal d’observar els ossos i els músculs però també hem pogut observar altres elements que intervenen en el  moviment com els tendons, els cartílags…

Aquí us deixem una mostra de com ha anat la nostra experiència.

Descobrint el nostre entorn

Des que va començar el curs els alumnes de 5EP estem fent un treball de descobriment i investigació de l’entorn proper de l’Escola.

Hem descobert un petit bosc i hem començat observant el paisatge, estudiant la vegetació i també hem identificat i recollit aquells elements que no són propis de la natura.