CARTES ALS AVIS

Després de mesos d’intercanviar cartes plenes d’afecte i d’històries, finalment hem tingut l’oportunitat de conèixer els avis de la residència en persona. La visita ha sigut un moment molt esperat per tots. Els avis ens han rebut amb els braços oberts i amb somriures d’il·lusió.

Durant la trobada, ens han explicat moltes coses interessants sobre l’entorn, el poble i han compartit anècdotes de la seva vida.

Ha sigut una experiència molt bonica!

CARNAVAL A CICLE MITJÀ

Divendres dia 9 de febrer els nens i nenes de Cicle Mitjà vam gaudir molt del carnaval de l’escola. Durant tota la setmana vam estar creant les nostres disfresses i divendres va ser el dia de lluir-les molt satisfets!, lleons i lleones, conillets i conilletes vam poder sortir a la rua que aquest any era la gran novetat!

Ens ho vam passar molt bé i ens va agradar molt compartir amb els nostres companys i les famílies un dia ben especial! I a vosaltres, us va agradar tant? Mireu, Mireu, a les fotos es veu com de contents estàvem! FINS A L’ANY VINENT!!!

Llibres, contes i il·lustracions

Ahir dimarts dia 16, vam anar a la casa de cultura D’Olesa, on ara hi ha temporalment la biblioteca.
Allà, ens van explicar com es classifiquen els llibres de tooootes les biblioteques d’arreu i a l’acabar, tots junts vam fer un joc .
Per finalitzar, una il·lustradora Olesana, la Montse Cascante, ens va explicar un conte mentre, al moment, el dibuixava! Ens vam quedar bocabadats amb ella, que bé ho fa!

Molí paperer de Capellades

Els nens i nenes de 3rEP hem visitat el Moli paperer de Capellades. Allà hem fet una visita guiada al museu on ens han explicat tot el procés per elaborar paper. Per finalitzar la visita hem fet uns fulls de paper reciclat seguint el mètode tradicional. Hem gaudit d’aquesta sortida i hem après molt sobre el paper i la seva història.

Carnestoltes 3EP

Els nens i nenes de 3EP ens vam disfressar de ninjes. Aquí us deixem unes quantes fotos de les disfresses. Vam fer-les nosaltres i estem molt contents del resultat. Va ser un dia divertidíssim! Visca el Carnestoltes!

Hem plantat llavors

Els nens i nenes de 3EP hem iniciat el projecte de les plantes. Per comprovar què necessiten les plantes per créixer, hem decidit fer un experiment. Amb tres pots diferents, farem diferents variants de l’experiment: a cada pot li canviarem un factor i observarem què passa. Al pot 1 hem plantat una llavor, amb llum solar i aigua. Al pot 2 hem plantat una llavor amb llum solar però sense aigua, i finalment, al pot 3 hem plantat una llavor amb aigua però sense llum solar. Anirem fent observacions cada setmana i ho anirem anotant.

Què passarà? Nosaltres ja tenim les nostres hipòtesis!

Us seguirem informant!

3EP Anem a la Biblioteca

Ahir les nenes i nens de 3EP vam visitar la Biblioteca Municipal d’Olesa de Montserrat.
Allà vam aprendre com es classifiquen els llibres segons la seva temàtica i vam estar practicant per poder-los trobar fàcilment la propera vegada que hi anem. També vam descobrir que hi ha diferents tipus d’il·lustracions, entre elles les científiques o les de publicitat.
A més a més, vam gaudir de l’explicació d’un conte il·lustrat per la Montse Cascante, una magnífica il·lustradora del nostre poble!

Sembla mentida que pugui fer uns dibuixos tan ben fets en tan poca estona, veritat?

EL COTXE DE VELA

L’alumnat de 3EP ha estat treballant en un cotxe de vela. Gràcies a les caixes de Lego BrickQ Essencial els grups d’alumnes han pogut construir el seu propi cotxe de vela per després provar de moure’l i mesurar les distàncies a les quals arriba.

Un projecte que ha permès l’alumnat fer-se preguntes i experimentar per aprendre.

– Què vol dir que el vent és la força d’empenta i tracció?
– Quines formes de vela podem fer pel nostre cotxe? I quina mida és millor?

Fins i tot s’han autoavaluat amb una peça de Lego de color per simbolitzar la seva implicació i treball dins el grup i per a deixar clar si han entès el concepte de tracció i força d’empenta.

ESTRATÈGIES DE CÀLCUL

L’alumnat de 3EP està treballant aquests dies en diferents estratègies de càlcul. Manipular el material ens ajuda a comprendre el perquè de les coses i treballar en equip ens ajuda a compartir punts de vista, idees, a fer escolta activa i ajudar els companys amb més dificultats.