Molí paperer de Capellades

Els nens i nenes de 3rEP hem visitat el Moli paperer de Capellades. Allà hem fet una visita guiada al museu on ens han explicat tot el procés per elaborar paper. Per finalitzar la visita hem fet uns fulls de paper reciclat seguint el mètode tradicional. Hem gaudit d’aquesta sortida i hem après molt sobre el paper i la seva història.

Carnestoltes 3EP

Els nens i nenes de 3EP ens vam disfressar de ninjes. Aquí us deixem unes quantes fotos de les disfresses. Vam fer-les nosaltres i estem molt contents del resultat. Va ser un dia divertidíssim! Visca el Carnestoltes!

Hem plantat llavors

Els nens i nenes de 3EP hem iniciat el projecte de les plantes. Per comprovar què necessiten les plantes per créixer, hem decidit fer un experiment. Amb tres pots diferents, farem diferents variants de l’experiment: a cada pot li canviarem un factor i observarem què passa. Al pot 1 hem plantat una llavor, amb llum solar i aigua. Al pot 2 hem plantat una llavor amb llum solar però sense aigua, i finalment, al pot 3 hem plantat una llavor amb aigua però sense llum solar. Anirem fent observacions cada setmana i ho anirem anotant.

Què passarà? Nosaltres ja tenim les nostres hipòtesis!

Us seguirem informant!

3EP Anem a la Biblioteca

Ahir les nenes i nens de 3EP vam visitar la Biblioteca Municipal d’Olesa de Montserrat.
Allà vam aprendre com es classifiquen els llibres segons la seva temàtica i vam estar practicant per poder-los trobar fàcilment la propera vegada que hi anem. També vam descobrir que hi ha diferents tipus d’il·lustracions, entre elles les científiques o les de publicitat.
A més a més, vam gaudir de l’explicació d’un conte il·lustrat per la Montse Cascante, una magnífica il·lustradora del nostre poble!

Sembla mentida que pugui fer uns dibuixos tan ben fets en tan poca estona, veritat?

EL COTXE DE VELA

L’alumnat de 3EP ha estat treballant en un cotxe de vela. Gràcies a les caixes de Lego BrickQ Essencial els grups d’alumnes han pogut construir el seu propi cotxe de vela per després provar de moure’l i mesurar les distàncies a les quals arriba.

Un projecte que ha permès l’alumnat fer-se preguntes i experimentar per aprendre.

– Què vol dir que el vent és la força d’empenta i tracció?
– Quines formes de vela podem fer pel nostre cotxe? I quina mida és millor?

Fins i tot s’han autoavaluat amb una peça de Lego de color per simbolitzar la seva implicació i treball dins el grup i per a deixar clar si han entès el concepte de tracció i força d’empenta.

ESTRATÈGIES DE CÀLCUL

L’alumnat de 3EP està treballant aquests dies en diferents estratègies de càlcul. Manipular el material ens ajuda a comprendre el perquè de les coses i treballar en equip ens ajuda a compartir punts de vista, idees, a fer escolta activa i ajudar els companys amb més dificultats.

 

3EP visitem el C.R.A.R.C.

Ahir els alumnes de 3EP vam visitar el C.R.A.R.C., centre de recuperació d’amfibis i rèptils de Catalunya, a Masquefa.

Allà, a part de conèixer moltes coses sobre els amfibis i els rèptils, els vam poder tocar i veure de ben a prop.  També vam aprendre que els rèptils no són animals de companyia i viuen millor en el seu hàbitat. Però alerta, les tortugues de Florida, no les deixeu mai a la natura ja que són espècies invasores!

Sabeu quin és el rèptil més gran que vam trobar al C.R.A.R.C.?

Mireu, mireu !!!

 

CASTANYADA 3EP

Per celebrar la castanyada vam anar d’excursió a l’areny del molí. Vam esmorzar, jugar i gaudir de la natura amb els amics i amigues. Per la tarda vam baixar a infantil a veure la Castanyera i menjar castanyes. Va ser un dia estupendo!

La volta al món

Aquests dies els nens i nenes de 3EP hem estat treballant els continents.
Hem buscat diferents països i ciutats de cada continent i hem planificat un viatge per poder-los visitar. Després de localitzar-los en el mapa, ens hem informat sobre les tradicions i costums dels seus habitants.
Us agradaria fer aquest viatge amb nosaltres?