CALA MONTJOI – DIA 4

Ja hem passat l’equador de les còlonies! Avui hem començat passant una estona a la platja amb els monitors, també ens hem tornat més experts amb les piragües i, com no pot faltar a unes colònies, hem après a fer malabars o, al menys, ho hem intentat!

L’hora de dinar ha sigut ben profitosa, ja que sabíem que per la tarda faríem una sortida a peu fins la Cala Pelosa, on allà hem passat una gran estona jugant, descobrint l’entorn i banyant-nos a la platja!

De tornada, ens hem preparat pel sopar i per l’última activitat de nit, un joc ben entretingut.

Fins aquí les informacions de cala Montjoi, demà ja us explicarem el dia cara a cara. Fins demà i molt bona nit!

CALA MONTJOI – DIA 3

Després de passar una molt bona nit, recuperant energia, ens hem llevat amb ganes de més gresca. I ja hem fet bé, perquè el dia ha sigut ben intens!

Hem reprès les piragües, ara ja una mica més experts que ahir i també hem fet una descoberta pel medi natural aquàtic tot buscant algun cranc, tomàquets de mar, etc. Hem practicat el tennis platja i no és pas fàcil amb la sorra de pedres!

Per la tarda, després d’un gran àpat, hem fet activitats de secà: tirolina, tir amb arc, minigolf i vòlei. Ara ja només ens queda preparar-nos per la gran nit amb un joc i una estona de discoteca! Som-hi!

DISCURSOS DEFENSANT LA NATURA

L’alumnat de 6EP hem treballat l’estructura dels discursos, les característiques que han de tenir i, en conseqüència, n’hem preparat alguns pels companys de classe. A continuació en teniu una mostra.

En aquest cas, i en relació al Dia Mundial de la Natura, dimecres 5 de juny, us mostrem els discursos relacionats amb la cura del medi ambient, la importància de combatre el canvi climàtic, l’escalfament global i la sequera. Esperem que us remoguin i que, entre tots, anem aportant el nostre granet de sorra per millorar aquests aspectes.

CALA MONTJOI – DIA 2

Hola, famílies! Aquestes colònies estan sent una meravella! Avui al matí hem anat en piragua i hem recordat com orientar-nos en el medi natural. A més a més, també hem passat una molt bona estona tot jugant a la platja amb material divers. Els monitors ens cuiden molt i tenen unes idees genials!

Després de dinar hem fet de turistes! Ha sigut sorprenent visitar el Puigrom i Roses amb un TRENET TURÍSTIC! Per rematar-ho, ja que érem a Roses, hem gaudit de la platja de sorra fina.

Ara ens toca omplir l’estómac i preparar-nos per un fantàstic joc de nit!

Fins demà, famílies!

CALA MONTJOI – DIA 1

Ja som aquí! Després de recórrer mitja Catalunya en bus i en vaixell, hem arribat a Cala Montjoi! Ja ens hem instal·lat als bungalows i hem iniciat les activitats. Avui hem descobert l’entorn on ens trobem, tot fent una excursió al turó més elevat des del qual hem tingut unes vistes espectaculars! També hem tocat la sorra de pedres de la platja mentre jugàvem i hem mogut l’esquelet tot ballant i aprenent una coreografia!

No us preocupeu pas pel menjar, aquí hi ha de tot i podem escollir el que ens ve més de gust! Demà ja us mantindrem informats de tot plegat!

ESTÀS PANTALLAT?

Aquest dimarts, els alumnes de 6EP hem fet una xerrada titulada “Estàs pantallat?” sobre l’ús de les pantalles.

A partir de la representació de quatre escenes que representen diferents situacions utilitzant aquests dispositius, hem pogut iniciar un diàleg en petit grup i, després, en gran grup sobre l’ús que en fem de les mateixes i tot allò que hem de tindre en compte.

Ha estat molt interessant tot allò que entre tots hem aportat i que és molt important que tinguem en compte.

I tu, estàs pantallat?

SORTIDA AL PARC NATURAL DE SANT LLORENÇ-OBAC

El divendres 26 d’abril, els alumnes de 6EP vam anar a conèixer el Parc Natural de Sant Llorenç de Munt i l’Obac.

Allà vam descobrir el particular paisatge d’aquest Parc i la seva biodiversitat, és a dir, la seva fauna i flora pròpia. Per grups, vam investigar molta vegetació i us volem remarcar els seus alzinars i roures, els brucs, les farigoles o l’estepa blanca.

Sobre el relleu ens va agradar molt recordar què eren les roques magmàtiques, sedimentàries i metamòrfiques així com descobrir que allò que vèiem era fruit de l’erosió al llarg de molts segles.

Sabeu que les roques que trobem al Parc són sedimentàries i que es van començar a dipositar fa una 40 milions d’anys?

DISCURSOS PER L’ELIMINACIÓ DE LA DISCRIMINACIÓ RACIAL

L’alumnat de 6EP hem treballat l’estructura dels discursos, les característiques que han de tenir i, en conseqüència, n’hem preparat alguns pels companys de classe. A continuació en teniu una mostra.

En aquest cas, i en relació al Dia Mundial per l’eliminació de la discriminació racial, dijous 21 de març, us mostrem els discursos relacionats amb la lluita contra el racisme. Esperem que us remoguin i que, entre tots, anem aportant el nostre granet de sorra per millorar aquests aspectes.

Visitem la ràdio amb alumnes de 6EP

Quatre alumnes de sisè hem passat una estona als estudis d’OlesaRadio per col·laborar a la secció ‘Tots llegim’ del programa ‘Hotel Gori’. Hem conversat sobre la novel·la gràfica ‘No llegiré aquest llibre’, una història per amants i, no tan amants, de la lectura que no us deixarà indiferents! Us recomanem que acompanyeu al Jules i a la Lia, els verdaders protagonistes, en aquesta aventura lectora plena de situacions quotidianes. Ens podeu escoltar dilluns vinent a partir de les 10:15.

JUGUEM AMB LA PROBABILITAT.

Aquesta tarda, els alumnes 6 EP hem dedicat una estona a calcular la probabilitat en diferents.

Quina probabilitat hi ha que surti senar quan tires un dau? I quan tires dos daus?

Si tens una bossa opaca amb 2 cubets grocs i 2 de blaus, quina probabilitat hi ha que surti un cubet groc?

Resolent aquestes preguntes, hem anat avançant en el taulell de joc que veieu en les fotografies.