TASTET DE MINDFULNESS

El dia 10 de novembre van venir la Núria i el Ramon i ens van fer un taller de mindfulness durant el qual vam aprendre a tranquil·litzar-nos. Vam parlar sobre la nostra ment i sobre els nostres sentiments. També vam comentar que es les emocions i els pensaments es barregen. per exemple quan has de fer moltes coses i arriba un moment que ja no saps què fer. Ens van preguntar si a nosaltres ens havia passat alguna vegada i nosaltres els hi donàvem exemples de vivències personals.

Un cop vam veure que aquest fet és molt habitual, ens van donar estratègies per poder ordenar aquests pensaments, per saber prioritzar-los o, senzillament, per veure’ls passar i ser capaç d’escollir-ne un per dur-lo a terme.

Finalment, ens van fer dibuixar el que estiguéssim pensant en aquell moment. Moltes gràcies, intentarem fer servir aquests mètodes!

Preparem jocs pels companys de 3EP

A l’assignatura de medi, estem estudiant la reproducció dels éssers vius. Per tal d’estudiar el desenvolupament de l’embrió, les tutores ens han proposat crear un joc de taula pels nens i nenes de tercer de primària. Aquests jocs els fem per parelles i utilitzem materials com ara cartolines  i algunes persones també han portat materials de casa com ara capses. En uns dies els hi farem entrega d’aquests jocs i esperem que els ajudin a entendre millor el tema i que gaudeixin jugant.

Natàlia V, Gerard Z i Queralt V.

C.R.A.R.C. 3EP

El passat dijous l’alumnat de 3EP vam realitzar la visita al C.R.A.R.C. de Masquefa, el centre de recuperació d’àmfibis i rèptils.

Vam poder veure tortugues, granotes, pogones… i fins i tot un cocodril! També vam tocar alguns animals com tortuguetes petites i una serp.

Mireu que bé ens ho vam passar!

LES MÀQUINES SIMPLES

Aquestes setmanes els alumnes de 6EP hem començat a preparar la fira de les màquines. Hem fet una recerca d’informació i una presentació on expliquem quines màquines simples hi ha. A continuació, hem fet l’esbós de la maqueta i ara ja les estem començant a construir. Hem portat tot el material necessari per crear-les, cada setmana anem avançant les maquetes i ens estan quedant molt i molt originals! Quan les tinguem acabades, farem una presentació als companys de primària: La Firamàquines!

Noah M. i Aleix J.

APRENEM PÀDEL

Portem quatre setmanes fent pàdel a l’hora d’educació física i aquest dijous ja és l’última sessió. Ens dividim en dos grups, uns van al frontó i els altres a les pistes. Cada setmana al frontó fem activitats diferents:  la pilota salvadora, juguem amb pales (raquetes de platja) i  practiquem el frontó.

A les pistes fem tornejos de pàdel, i un monitor ens  ensenya diferents tècniques, cada vegada més difícils.

A nosaltres ens ha agradat molt sortir de l’escola per fer activitats a l’aire lliure.

Iker P i Airald M

Colònies 2EP

La setmana passada, els alumnes de 2EP vam passar la setmana a Vilanova de Sau, a la casa de colònies El Company. Voleu veure’n algunes imatges!

Estudiem ossos i músculs

Aquesta setmana els nois i noies de 5EP estem acabant d’estudiar l’aparell locomotor.

Hem anat al laboratori de biologia i hem diseccionat una cuixa de pollastre per tal d’observar els ossos i els músculs però també hem pogut observar altres elements que intervenen en el  moviment com els tendons, els cartílags…

Aquí us deixem una mostra de com ha anat la nostra experiència.

GAUDIM DE LES COLÒNIES

Avui al despertar-nos els nens i les nens de 2EP  hem tingut una gran sorpresa: aquesta nit el follet Rigolet ens ha visitat. Ell ens ha deixat les bambes desordenades i ens ha proposat un repte, que és ajudar-lo a cuidar la natura. I és per això que després d’esmorzar hem anat d’excursió al bosc on hem fet jocs, hem construït casetes i hem descobert plantes i animals de l’entorn. Que bonica és la natura si la cuidem!!!  Tenim moltes coses per explicar-vos. 

 

SEGUIM DE COLÒNIES

Aquest matí els nens i les nenes de 2EP ens llevat molt contents.
Per començar el dia hem fet una bona excursió fins al pantà de Sau. És molt gran!!! Aquí hem conegut la llegenda del gegant Maurici.
Per la tarda hem descobert el cant dels diferents ocells de l’entorn.

 

COLÒNIES 2EP

Els nens i les nenes de 2EP ja hem arribat a la casa de colònies “El Company” que està a Vilanova de Sau.
Primer ens hem instal·lat a les habitacions i després hem dinat. A la tarda hem descobert l’entorn amb una divertida gimcana.
Per acabar el dia hem fet un emocionant joc de nit amb les llanternes. Estem super bé!!!