LES ASSEMBLEES A PRIMÀRIA

Els alumnes de tota la Primària han decidit que aquest any hi hagi assemblea.
A les assemblees cada curs a la seva classe es posen al mig de l’aula en rotllana amb les cadires i així ens podem veure tots. I pensareu: i per què aquesta mania de posar-se en rotllana? Aquesta ximpleria que vosaltres penseu serveix perquè els alumnes puguin parlar dels problemes que han tingut a l’hora del pati, puguin fer alguna proposta o puguin parlar sobre alguna cosa que els preocupa, etc.

En el cas de l’alumnat de sisè els mestres no porten l’assemblea i els alumnes ens autogestionem. Hem provat uns dies sense moderador i uns altres dies amb. El moderador és aquella persona que dirigeix l’assemblea, gestiona els torns de paraula i fa de mediador dels conflictes.També hem fet el mateix però amb el secretari, que és l’encarregat d’apuntar els acords que es prenen a l’asseblea.

Creiem que és important dedicar una estona a la setmana a fer assemblea perquè així tenim un espai on solucionar nosaltres mateixos els conflictes i reflexionar sobre ells; podem expressar les nostres idees i neguit; i aprenem a ajudar a les persones que necessiten ajuda.

 

Deixa un comentari