PRÀCTICA DE LABORATORI: PER QUÈ TREU LES TAQUES EL SABÓ?

Els alumnes de 2 EP hem experimentat amb llet, colorant alimentari, aigua i sabó i hem comprovat que els colors es van barrejant i dissolent a poc a poc formant petites obres d’art com a conseqüència de l’efecte del sabó sobre la llet.

Les molècules del sabó fan que el greix, l’aigua i la resta de components de la llet es moguin facilitant d’aquesta manera el moviment dels colorants i , per tant, la desaparició d’una taca.

Hem observat la diferència fent el mateix experiment només amb aigua i hem vist com els colorants es dissolen ràpidament perquè a la llet no només hi ha aigua,l’existència de greixos fa que els colorants quedin concentrats.

També sabem que els colors s’allunyen ràpidament quan toquem la llet amb el sabó perquè estem trencant la tensió superficial de l’aigua,que és una propietat de l’aigua que fa que la capa de la superfície es comporti com una “pell” o “terenyina”

Carai! Quan hem iniciat l’experiment tot semblava màgia, però evidentment nosaltres sabem que és ciència!

 

 

 

Deixa un comentari