UNA VISITA MOLT ESPECIAL!

El passat divendres a la tarda, de 15h a 17h, el cos de voluntariat de Creu Roja ens va visitar per a fer un simulacre amb els seus equips de recerca i rescat canins. Va ser una passada! L’objectiu de la unitat canina ERIE és trobar persones desaparegudes en qualsevol entorn i circumstància, sigui en situacions puntuals o bé en grans desastres naturals i tot gràcies a l’olfacte dels gossos que està molt més desenvolupat que el nostre. Sabíeu que el rastre d’una persona pot durar fins a 3 dies màxim?
L’equip està configurat per diversos gossos de fins a 17 races diferents i els seus guies, tots voluntaris de la Creu Roja formats en primers auxilis i dotats d’un equip de comunicacions portàtil.
El rastreig utilitza el mètode “Ercbuli”, que se centra principalment a seguir el rastre de la persona desapareguda partint d’un objecte, roba, sabata o qualsevol element que hagi estat en contacte amb ella. En el nostre cas va olorar una peça de roba d’un alumne!

Deixa un comentari