CONEGUEM L’AJUNTAMENT

El dimecres passat el curs de 4EPA va fer una visita guada per l’Ajuntament i algunes de les seves dependències, i divendres ens va tocar als alumnes de 4EPB. La visita va durar gairabé tot el matí, i vàries persones ens van explicar moltíssimes coses.

És molt interessant conèixer la història de l’edifici on ara hi ha el nostre Ajuntament. Sabieu que abans era un hotel? Sí, sí, l’Hotel Gori! Pertenyia a uns germans d’Olesa, els germans Casals, i el van donar a la vila d’Olesa.

Perquè… sabieu que Olesa és Vila, oi? També ens ho van ensenyar: l’escut de la nostra població hi ha una corona amb sis torres (hi ha cinc dibuixades i la sisena està amagada). Això vol dir que Olesa, per nombre d’habitants és Vila, i no pas Poble.

No us heu preguntat mai per què Olesa es diu “de Montserrat”, o per què en el nostre escut hi ha, a més a més d’una oivera, un dibuix de la montanya de Montserrat? Aix`+o també ens ho van explicar: resulta que Olesa va ser comprada pel Monestir de Montserrat i durant molt de temps va pertanyer-hi.

Uf! Si vem aprendre coses! Fins i tot vam tenir temps de xerrar amb l’Alcalde i fer-li preguntes i propostes de millora pel nostre poble.

Deixa un comentari