TALLER DE MÚSICA: CONEGUEM UN INSTRUMENT

Interessantíssima i simpàtica trobada la que vàrem tenir els alumnes de 3r i 4t de Primària; com en cursos anteriors, amb músics de l’Escola Municipal de Música d’Olesa, i enguany amb en Miquel Àngel, professor de trombó.

La sorpresa ha estat que no tan sols ha vingut amb el trombó, sinó que s’ha presentat també amb un bombardí, un fiscorn i una tuba (enorme instrument!), tots ells de la família del vent-metall, una de les més fascinants. Tan sols hi faltaven la trompeta i la trompa!

Els hem pogut veure i escoltar tots: l’un de so més brillant; l’altre, més suau… Aquells, per a l’orquestra simfònica o la banda; aquell altre, per a la cobla… Ens ha parlat dels seus orígens (banyes d’animals, cargols de mar…) i de la seva funció (en un principi, per a emetre senyals d’avís o d’alarma; després, per a usos cerimonials o militars…). Ens ha mostrat els seus diferents elements (tub, campana, broquet i pistons o vàlvules –depenent de cada instrument), i de com amb una mena de tap o una espècie de desembussador de wàter (diferents tipus de sordina) se’n pot modificar el so. A més, amb tubs de plàstic de diferents mides i un embut, ens ha mostrat els fonaments físics de l’emissió del so en els instruments d’aquesta família. Tot plegat, de manera molt amena i acompanyant-ho amb excel•lents intervencions musicals.

Per acabar, l’hem pogut escoltar conjuntament amb l’Oliva Segura interpretant dos petits duets per a dos trombons: tots dos han rebut un fort aplaudiment!

Moltes gràcies, Miquel Àngel per la teva visita!

Deixa un comentari