DIARI DE L’HORT: MARÇ

Ja ha arribat la Primavera, i ja sabeu què diu la dita catalana: “Per Primavera, res és com era!“, així que ens hem posat a fer canvis al nostre hort.

Amb l’arribada del bon temps hem començat a canviar els cultius d’hivern. La majoria ja han donat el seu fruit (excepte les cols i les faves). La setmana passada va ser el temps de collir els pésols, i aquesta recol·lectarem la resta. La feina ja va començar la setmana passada decidint els cultius que podíem plantar. És una feina que hem fet nosaltres els alumnes (ajudats una mica pels mestres). Tenim unes taules amb moltes dades sobre l’època de sembra i trasplantament, quan es pot recol·lectar, les associacions favorables i desfavorables… Un munt de dades que cal tenir en compte a l’hora de tenir un hort! Al final vam decidir plantar un munt de cultius. Ara us expliquem!

Però anem a pams: a la primera taula teníem espai i hem sembrat espinacs i escaroles, juntament amb les maduixeres que ja teníem que semblen estar revifant.

A la segona taula hem recol·lectat les bledes i les pastanagues, i per dinar ja les hem pogut tastar. Un cop tretes hem trasplantat tomaqueres.

A la tercera taula de cultiu teníem les pesoleres, les hem arrencat i hem trasplantat cogombres i carbassons.

I la tercera taula no l’hem tocat, però ho farem aviat.

Resumint: si passeu per l’hort veureu que està una mica canviat!

Deixa un comentari