5EP – Taller musical:”Coneguem un instrument”

El passat dimecres 29 de gener els alumnes i professors de 5 EP vam rebre la visita d’en Néstor Munt, conegut músic i professor de l’Escola Municipal d’Olesa, qui ens va oferir un interessantíssim taller musical sobre la trompeta, la seva especialitat.

Per començar, i a manera de recorregut històric, vàrem conèixer els més primitius avantpassats d’aquest instrument: el corn –fet amb banya d’animal– i la trompa marina –amb la closca d’un cargol de mar–, i els vam sentir sonar i descobrir el seu ús original com a estris per a emetre senyals a distància (d’avís, d’alarma, etc.).

També vam conèixer l’antiga trompeta romana, –de tub recte i llarg, i ja construïda amb metall–, i la corneta –de tub cargolat–, instruments d’ús militar o cerimonial que tan sols poden emetre cinc notes, i la trompeta moderna, ja amb pistons amb els que pot arribar a fer totes les notes de l’escala i formar part de qualsevol orquestra o banda. Tot això acompanyat de divertits exemples musicals.

El Néstor ens va mostrar també que és capaç de fer sonar uns tubs de PVC, alhora que ens ensenyava uns senzills elements d’acústica: tubs curts, sons aguts; tubs llargs, sons greus. Així de fàcil!

El més divertit, però, va arribar al final quan tots, un darrera l’altre vàrem poder fer sonar la trompeta romana: quin concert de rialles es va organitzar!

20140204-111755.jpg

Deixa un comentari