Projecte Sierpinski

Aquestes dues últimes setmanes, els alumnes de 3EP, 4EP, 5EP i 6EP hem col·laborat junts per participar en un projecte internacional per construir una catifa Sierpinski, un objecte geomètric generat a partir de fractals. Els més petits hem construït quadrats fets a partir de 8 quadrats que contenen 8 gomets cadascun. Els de 5EP els hem unit creant 8 quadrats fets a partir de 8 quadrats amb 8 gomets cadascun. Els de 6EP, com no podia ser d’una altra forma, hem continuat el procés i hem acabat de muntar la catifa que veieu a la fotografia.

Per cert, quants gomets hem utilitzat en total?

 

2015-12-18 10.55.45

Ha sigut molt interessant veure com, mentre els alumnes de 4EP utililtzaven multiplicacions i restes per calcular el nombre de gomets total, els de 5EP ho han fet amb una suma reiterada de multiplicacions. Els de 6EP, a més, han descobert una fórmula basada en les potències. És curiós la quantitat de matemàtiques que hi ha darrere d’aquesta catifa, oi?

 

Deixa un comentari